Skip to main content

Natural Ways To Heal Cavities

ස්වභාවිකව දත් කුහර ප්‍ර‍කෘතිමත් කරන්නේ කෙසේද ??


නරක් වූ දත් ප්‍ර‍කෘතිමත්කරහැකි ක්‍ර‍යක් පර්යේෂකයන් විසින් සොයාගෙන ඇත.ඇල්සයිමර් රෝගය සදහා ප්‍ර‍තිකාර කිරීමට යොදාගන්නා ඔෘෂධයක් මගින් මෙලෙස දත් කුහර ප්‍ර‍කෘතිමත් කිරීමට හැකි බව මෙම විද්‍යාඥයින් සොයාගෙන ඇත.මෙමගින් දත්වල පවතින ඝණ අක්ෂි පටල නැවත ස්වභාවිකව සකස් කිරීමට උපකාරිවන ස්ටෙම් සෛල වර්ධනය උත්දීපනය කරනු ලැබේ.

දත් කුහර හා දත් දිරායාම සදහා දන්ත වෛද්‍යවරු දැනටමත් ප්‍ර‍තිකාර කලද සැමවිටම එමගින් සෑහීමට පත් විය නොහැක.
මෙම කුහර පිරවීම සදහා භාවිත කරන බදාම පසුව පලුදුවීම හෝ කොටස්වලට කැඩීයාම හේතුවෙන් බොහෝවිට වෛද්‍යවරයාට නැවත වතාවක් වඩා විශාල දත් කුහර වලට ප්‍ර‍තිකාර කිරීමට හෝ දත ගලවා දැමීමට පවා සිදුවන අවස්තා ඇත.එනමුත් tideglusib නම් ඔෘෂධය භාවිතයෙන් දත් කුහර සදහා ප්‍ර‍තිකාර කිරීමෙන් පර්යේෂකයෝ සුවිශේෂි කාර්යයක් කර ඇත.


දත් විවිද ස්ථරවලින් පවතී.දතෙහි ඉහලම ස්තරය තද එනමලයකින් පවතින අතර යටින් වූ දන්තනියේ ඝණකම් ස්ථරය මගින් ඉතා මෘදු පල්පවන් මදය ආවරණය කර ඇත. දතේ අභ්‍යන්තරයේ ස්ටේම් සෛල පවතී. එමගින් දත් කුහරයේ ගැබුර මත බදාම මගින් ප්‍ර‍කෘතිමත් කිරීම සීමා සහිත වේ.


මේ පිලිබදව පර්යේෂණය කල පර්යේෂන කන්ඩායම මීයන්ගේ දත් කුහර සදහා ඡෛව ඡීරන විශේෂක ස්පොන්ඡයක් TIDEGLUSIB මගින් පොගවා ප්‍ර‍තිකාරලෙස භාවිත කරන ලදී.යම් කාලයකට පසු එම ස්පොන්ඡය අලුතින් ගොඩනැගුනු දන්තය බවට පත්වී ඇත.එනම් දත් ස්ටෙම් සෛල වඩාත් වේගයෙන් වර්ධනය කර ගැනීම මගින් ස්වභාවිකවම දත් කුහර වසා ගෙන ඇත. මේ සදහා යොදාගනුලැබූ ඔෘෂධය මේ වනවිටත් වෙනත් රෝග සදහා යොදාගෙන ඇත.එහෙයින් එය ඉතා ඉක්මනින් සායන මට්ටමෙන් භාවිත කිරීමට අවස්තාව උදා වනු ඇත.

පිලිගත් විද්‍යාත්මක ප්‍ර‍භව ඇසුරිනි...........

Comments

Popular posts from this blog

VITAMIN C

හිතුමතේට නොගතයුතු විටමින් C         විටමින් වර්ග භාවිතයට බොහෝ දෙනෙකු වර්තමානය වනවිට පෙලබී ඇත.හිතුමතේය මේ ලෙසට විටමින් වර්ග ගැනීම සුදුසු නොවේ. මෙසේ හිතුමතේට ගන්නා විටමින් වර්ග අතරින් විටමින් C බහුලව දැකිය හැක.මීට හේතුව ලෙස විටමින් C පහසු මිලට ලබා ගැනීමට හැකිවීමත් ඇබුල් රසයෙන් වීමත් දැක්විය හැක.     විටමින් C යනු "ඇස්කොබික්" ඇසිඩ් වර්ගයටය.මෙය ප්‍රතිඔක්ෂිකාරක කාබන් වර්ගයකි.එමෙන්ම මෙය ඡල ද්‍රවී හෙවත් ඡලයේ දියවන කාබන් වර්ගයකි.විටමින් C බහුලව නෙල්ලි,පේර,තක්කාලි වැනි පළතුරු වල පවතී. ශරීරයේ එදිනෙදා ක්‍රියාකාරකම් වලට මෙම විටමින් C යම් ප්‍රමාණයක් අවශ්‍ය වේ.ශරීරයේ අනවශ්‍ය මුක්ත ඛණ්ඩක උදාසීන වේ.එදිනෙදා අප ගන්නා නැවුම් එලවලු හා පළතුරු මගින් විටමින් C පහසුවෙන් ලබාගත හැක.විටමින් C ශරීරයට වැඩි උවහොත් වැඩිපුර විටමින් මුත්‍ර මගින් ශරීරයෙන් ඉවත් වේ.මෙම විටමිනය රෝගී අවස්තාවලදී වෛද්‍යවරුන් නිර්දේශ නොකරයි. විටමින් C රෝග සඳහා වෛද්‍යවරු අනුමත කරනු ලබන අවස්තා. ආහාර මගින් විටමින් C ලබාගත හැකි පුද්ගලයින්ට. තොල් පැලෙන හා වියලෙන රෝග අවස්ථා වලදී. මුත්‍රා ආසාදන අවස්තාවලදී දෙනු ලබන

To Beat Diabetes

දියවැඩියාව පරදන්නට නම්             රුධිරයේ සීනි වැඩි වීම දියවැඩියාව වේ.අග්න්‍යාසයේ තිබෙන ඉන්සියුලින් හෝමෝනය මගින් රුධිරයේ සීනි මට්ටම පාලනය කරනු ලබයි. ඉන්සියුලීන් හෝමෝනයේ ක්‍රියාකාරීත්නයේ මදිකම නිසා හෝ ඉන්සියුලීන් හෝමෝනයේ වූණතාවය හේතුවෙනි දිය වැඩියා තත්වය ඇතිවේ. දියවැඩියා රෝගය නිට්ටාවට සුවකල නොහැකි අතර රෝග පාලනය සදහා රෝගියාගේ කැපවීම අත්‍යාවශ්‍ය වේ. කෙසේ වෙතත් මනා රුධිර සීනි පාලනය මගින් දියවැඩියා රෝගීන්ටද සාමාන්‍ය දිවි පෙවෙතක් ගත කල හැක. දියවැඩියා රෝගයෙහි සීනි පාලනය නොකළහොත් විනාශකාරී සංකූලතා ඇති විය හැක.වකුගඩු රෝග , පෙනීමේ දුර්වලතා , ලිංගික අප්‍රාණිකත්වය , ක්ලාන්තය ආදී රෝග ලක්ෂණ වේ. දියවැඩියා රෝගයට බලපාන හේතු මානසික ආතතිය ආරය තරබාරුකම අධික ආහාර අනුභවය හා ව්‍යායාම අඩුකම උපත් බර අඩු දරුවන් ගර්භණී කාලයේ දියවැඩියාව ඇතිවූ මව්වරුන් දියවැඩියා රෝග ලක්ෂණ තොල කට වියලීම නිතර පිපාසය තෙහෙට්ටුගතිය නිතර ඇතිවන කුසගින්න ශරීරයේ බර කෙටිකාලයකදී අඩුවීම රාත්‍රී නින්දෙන් අවදිවී මුත්‍රා පය කරන වාර ගණන වැඩිවීම රෝග විනිශ්ච පරීක්ෂණ ආහාර ගෙන මද වේලාවකට පසු රුධිර සීනි මට්ටම පර

VITAMIN E

විටමින් E වැඩිපුර ගැනීම අවදානම්...      කාන්තාවන් විවිධ රූපලාවන්‍ය ගැටලු වලට පිලියමක් ලෙස , විටමින් ඊ විවිධ ආකාරයෙන් ලබා ගන්නා අයුරු දක්නට ලැබේ.එවැනි රූපලාන්‍ය ගැටලු අතර අධිකව කෙස් හැලීම සහ සමේ ඇතිවන ඇතැම් ගැටලු දක්නට ලැබේ. නමුත් , විටමින් උෘනතාවක් ඇතැයි විධිමත්ව හදුනා නොගෙන හිතුමතේ විටමින් ඊ පමණක් නොව වෙනත් විටමින් වර්ගද ගැනීම එතරම් සෞඛ්‍ය සම්පන්න නොවේ. විටමින් උෟනතාවක් නොමැතිව හිතුමතේට විටමින් වර්ග ගැනීමෙන් වාසියක් අත්වනවාට වඩා සිදුවන්නේ හානියක් සිදුවනබව වටහා ගත යුතුය.                                                                                                 විටමින් ඊ වැඩිපුර ගැනීමෙන් වන හානි... විටමින් ඊ යනු  මේදයේ දිය වන , ඡලයේ දිය නොවන විටමින් වර්ගයකි. එම නිසා ශරීරය තුල විටමින් ඊ ගබඩා වී පවතින්නේ මේද පටක වලය. එය රතු රුධිරාණු (red cels ) නිෂ්පාදනයට මෙන්ම , රුධිර කැට ගැසීමේ යාන්ත්‍ර‍නයට වැදගත්වන විටමින් K සක්‍රීය කිරීමටද වැදගත් වේ. ඊට අමතරව ශරීරය තුල විටමින් ඊ ප්‍ර‍තිඔක්සිකාරකයක් ලෙස ක්‍රියා කරන බැවින් මුක්ත ඛන්ඩක සහ මේදය මගින් ශරීරයේ අවයව, අස්ථි සහ පටක වලට හානි සිදුවී