හිසරදයෙන් පීඩා නොවිදපු අයෙක් මිහිපිට නොමැති බව අපගේ වැටහීමයි.නොයෙකුත් අවස්තාවලදී විවිධ හේතූන්ගෙන් හටගන්නා හිසරදය සමහර රෝගවල ලක්ෂණයක් ලෙසද පෙන්වා දිය හැක.
හිසරද අවස්තා ලෙස සෙම් සහිත හිසරදය වාතය සහිත (සයිනසයිටීස්) හිසරදය මෙන්ම මානසික පීඩනය මත ද හිසරදය ඇතිවේ.
ඒ අවස්තා අතර සර්ප විෂ සහ වෙනත් විෂ ශරීරගත වීමෙන් ඇතිවන හිසරදය හා ප්රතිශ්යාව උණ ඉරුවාරදය වැනි රෝග අවස්තා ද හමුවේ.හිසරදයට ප්රතිකාර හේතුවට අනුව යෙදිය යුතුවේ.
හිසරදය සදහා පොදුවේ යෙදිය හැකි ප්රතිකාර කීපයක්
01 . අරලු කොහොබ දුම්මැල්ල කලාදුරු අල වියලි කහ ලුණුවිල සුදු හදුන් රසකිද කලං 01 මද 10 ගානෙ ගෙන
වතුර කෝප්ප අට එකට සිද පත බාගෙ බැගින් උදේ සවස බොන්න.
02 . අරලු බුලු නෙල්ලි බිං කොහොඹ වියලි කහ කොහොඹ පොතු රසකිද කලං 01 මදට 14 ගානෙ ගෙන වතුර කෝප්ප 8 1ට සිද කෝප්ප 1/2 බැගින් උදේ සවස බොන්න.
03 . බෙලි මුල් බැබිල මුල් ඉගුරු කලං 4 ගානෙ ගෙන වතුර කෝප්ප 8 1ට සිද කෝප්ප 1/2 බැගින් උදේ සවස බොන්න.
සෙම සහිතව පවතින හිසරදයට
දේවධාර කොත්තමල්ලි ඉගුරු එලබටු කටුවැල්බටු කලං 2 මදට 8 ගානෙ ගෙන වතුර පත 8 1ට සිද කෝප්ප 1/2 බැගින් උදේ සවස බොන්න.
Comments
Post a Comment